ОСНОВНО УЧИЛИШТЕ „Крсте Петков Мисирков“ Кочани, Оризари

РАБОТИ ПАМЕТНО, А НЕ ПОТЕШКО.


УЧИ ЗА ДА НАУЧИШ И УМЕЕШ.


ПРИНЦИПИТЕ СЕ МНОГУ ПОВАЖНИ ОД ПРАВИЛАТА.


“ЛУЃЕТО НЕМААТ НИШТО ПРОТИВ ДА БИДАТ НА БРОДОТ КОЈ СЕ НИША, АКО ЗНААТ КАДЕ ОДАТ И АКО ТАМУ И САМИТЕ САКААТ ДА СТИГНАТ”